Sākums
 
DONKIZZ.COMCeturtdiena, 2024-03-28, 3:33 PM



Sveicināti viesis | RSS
Sākums
Atvainojamies par sagādātajam nēertībām..
Esam pārvākušies, pēc 5 sekundēm tiksiet redirektēts uz mūsu jauno lapu.
Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: boss-x, donkiz  
Forum » Tehnika » visa pārējā tehnika » Izstrādāta jauna mobilā GPS tehnoloģija (Izstrādāta jauna mobilā GPS tehnoloģija)
Izstrādāta jauna mobilā GPS tehnoloģija
donkizDate: Piektdiena, 2009-08-07, 2:32 AM | Message # 1
Par lietotāju cieņu
īpašniexx
Group: ADMINI
Messages: 10
Awards: 1
Reputation: 32767
Status: Offline
Jebkurš GPS navigācijas sistēmas lietotājs noteikti ir saskāries ar gadījumiem, kad GPS ierīce no sākuma ilgi nespēj noteikt lietotāja atrašanās vietu. Tagad populārais GPS tehnoloģiju izstrādātājs SiRF, kuru pirms vairākiem mēnešiem iegādājās uzņēmums CSR, paziņojis, ka ir radīta jauna SiRFstar arhitektūra, kas nepārtraukti noteiks lietotāja atrašanās vietu, tādējādi novēršot problēmu ar ilgo atrašanās vietas meklēšanu.

Izdzirdot, ka ar jaunās SiRFstarIV tehnoloģijas čipu aprīkotās GPS ierīces nepārtraukti sekos līdzi lietotāja atrašanās vietai, varētu domāt, ka šāds risinājums patērēs ļoti daudz enerģijas. Tomēr tehnoloģijas izstrādātāji apgalvo, ka šis risinājums būs optimizēts tā, lai tas gandrīz nepatērētu enerģiju (ierīcei būs nepieciešama 50 līdz 500 mikroampēru stipra strāva). Tāpat šai sistēmai vairs nebūs nepieciešama mobilo sakaru tīkla torņu palīdzība atrašanās vietas noteikšanas ātruma uzlabošanai.

Jaunās paaudzes arhitektūrā SiRF ir atrisinājuši lielākās automašīnu GPS ierīcēs bieži lietotā SiRFstarIII tehnoloģijas čipa problēmas – augstu enerģijas patēriņu un pēdējās atrašanās vietas nesaglabāšanu ierīces atmiņā. Līdz ar to var droši apgalvo, ka SiRF beidzot ir izdevies radīt mobilajām ierīcēm piemērotu GPS uztvērēju, kurā ir atrasts balanss starp darbības ātrumu un enerģijas patēriņu.
Vienlaicīgi ar informāciju par jauno SiRFstarIV GPS tehnoloģiju kļuva zināms, ka SiRF jau oktobrī piedāvās pirmo GPS uztvērēju, kurā tiks lietota jaunā tehnoloģija – GSD4t. Šis uztvērējs būs paredzēts mobilām ierīcēm (viedtālruņiem, digitālajiem fotoaparātiem, videokamerām utt.). Neilgi pēc tam šis uztvērējs jau, visticamāk, būs iebūvēts ne vienā vien mobilajā ierīcē.

 
Forum » Tehnika » visa pārējā tehnika » Izstrādāta jauna mobilā GPS tehnoloģija (Izstrādāta jauna mobilā GPS tehnoloģija)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:




Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz
info
īpašnieks:donkizz@cau.lv
virsadmins:bossx@outlaw.lv