Sākums
 
DONKIZZ.COMPiektdiena, 2024-03-29, 9:08 AM



Sveicināti viesis | RSS
Sākums
Atvainojamies par sagādātajam nēertībām..
Esam pārvākušies, pēc 5 sekundēm tiksiet redirektēts uz mūsu jauno lapu.
Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz
Vietnes izvēlne

mazais čatonis
500

Meklēšana

Sākums » 2009 » Augusts » 6 » SKYPE
SKYPE
1:52 AM
2005. gadā kompānija eBay no Skype izgudrotājiem piederošā uzņēmuma Joltid par 2,6 miljardiem ASV dolāru iegadājās programmu Skype, taču tagad ir atklājies, ka šajā lielajā darījuma nav bijušas iekļautas tiesības uz vitāli svarīgu P2P (peer-to-peer jeb vienādranga) arhitektūras sastāvdaļu ar nosaukumu Global Index bez kuras Skype nespēj funkcionēt. Tā kā kompānija Joltid tiesā ir iesniegusi prasību liegt uzņēmumam eBay izmantot Global Index tehnoloģiju, populārā saziņas rīka Skype pastāvēšanas nākotne šobrīd ir nopietni apdraudēta.

Niklasam Zenstromam un Janusam Frīsam piederošā Joltid kompānijai izdevās Skype pārdot, neiekļaujot tajā Skype P2P arhitektūras pamatelementu – Global Index – uz kura bāzes ir veidots Skype un video apmaiņas programmatūra Joost. Līdz ar to šīs tiesības uz šo tehnoloģiju joprojām pieder iepriekšējiem Skype īpašniekiem, un eBay to lieto nelegāli.
eBay gan ziņo, ka viņi jau ir uzsākuši darbu pie tehnoloģijas, kas varētu aizvietot Global Index, izveides. Tomēr uzņēmums atzīst, ka līdz 2010. gada jūnijam, kad ir paredzēta tiesa, kurā tiks izskatīta Joltid iesniegtā prasība, šādu tehnoloģiju paspēt izveidot būs ļoti sarežģīti. Tāpat eBay apzinās, ka viņu izveidotā alternatīva var ierobežot Skype funkcionalitātei, kā arī pieļauj iespēju, ka nelabvēlīga tiesas lēmuma rezultātā Skype pastāvēšana varētu tikt nopietni apdraudēta.

Jāsaka, ka Skype saviem jaunajiem īpašniekiem līdz šim ir sagādājis daudz raižu, jo, ja eBay to iegādājās par 2,6 miljardiem dolāru, tad vēlāk tā vērtība tika novērtēta 1,7 miljardu dolāru apmērā. Tāpat eBay ir sapratuši, ka viņiem neizdosies Skype pietiekami veiksmīgi sasaistīt ar eBay interneta izsoļu lapu, kas bija sākotnējais pirkuma mērķis.

Vairāki ārvalstu mediji uzskata, ka šis no Skype izstrādātāju puses, iespējams, ir bijis rūpīgi pārdomāts plāns kā par mazu naudas summu atgūt Skype, jo, ja būs jūtams, ka tiesa, visticamāk, apmierinās Jolstid prasību, tad eBay, ļoti iespējams, būs ar mieru Skype pārdot par relatīvi mazu naudas summu.

tehnika.delfi.Lv redaktora Mārtiņa ikdienas gaitām varat sekot līdzi www.sekoman.lv/Luusis

Skatījumu skaits: 1423 | Pievienoja: donkiz | Birkas: skype | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 3
№2
2009-08-06$
2. Jancis (boss-x) [Materiāls]
Nu ja ta ir, bet kapec nakotne ir apdraudeta? cool
№3
2009-08-06$
3. martins jurevics (donkiz) [Materiāls]
nesaprati vai skype razotaji skypu pardeva bet ne visas sastavdalas svarigakas ne un tagad vai nu atpirks vai bankrotes
№1
2009-08-06$
1. martins jurevics (donkiz) [Materiāls]
nu redz kā iet ja neapdomīgi mētājas ar naudu happy
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
viesis




Counter

Polls
kā pavadijāt vasaru?
Total of answers: 14

Ieejas forma
Lietotājvārds:


Parole:




Reģistrācija
Aizmirsi paroli?





Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz
info
īpašnieks:donkizz@cau.lv
virsadmins:bossx@outlaw.lv